HAKKıNDA HERşEY YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen bünyelabilmekle alay malay henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye nedeni konum yitirilmesine içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle fiilin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın merdivenlerinin tasarrufı, kişi eminğinin riziko şeşnda olduğu ivedi durumlar gibi zaruri durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın güvenliği yönergelerinde belirtilen kaide ve yönetmeliklere uymalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emin ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın kapıları gibi bina güvenliği tasarının önemli bir yangın kapısı parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın merdivenlerinin bir cihetının mutlaka zahir olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi binalardaki yangınlarda dirilik kayıplarının olmasını ciddi oranda düşürmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya münasebet vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde kâin insanoğluın ve sair zindeların yangın yahut rastgele bir ivedili konum sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, kuruluşlması zorunlu, binaların vazgeçilemez unsurları arasında mahal almaktadır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu bünyenın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında dikkat edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi derunin bu unsura özen edilmelidir.

Report this page